joi, 6 octombrie 2016

Să învățăm de la arbori

1. Ești important, ești unic. Și noi arborii suntem diferiți. Sălciile de exemplu sunt triste, stejarul este puternic, arțarul mândru, teiul parfumat în serile ploioase de primăvară. Descoperă-ți propriile calități și abilități.
2. Nu te lăsa doborât. Găsește-ți energia și puterea interioară. Noi așa procedăm iarna, când e frig și zăpada ne apasă crengile.
3. Fii flexibil, adaptabil. Dacă un copac ar rămâne ferm, crengile s-ar rupe, tocmai de aceea noi ne mișcăm o dată cu bătaia vântului și revenim în poziția inițială la fel de sănătoși și frumoși. Nu ne îndoaie vântul ci dansează cu noi.
4. Găsește bucuria și în tristețe. Fii pozitiv, din lemnul unui copac se face și secure și vioară.
5. Nu există copac urât, sunt doar ochi care au văzut prea multe lucruri urâte.
6. Evoluează în ritmul tău și bucură-te de drumul creșterii tale. Noi copacii nu ne uitam invidioși la alții, care sunt mai mari sau mai puternici. Doar ne bucurăm de fiecare zi, cu fiecare frunză înverzită și ne găsim drumul spre soare printre alți arbori.
7. Ia o parte din grijile și pesimismul altora și transform-o în energie pozitivă, apoi dăruiește-o, ca o gura bună de oxigen.
8. Nimic nu e veșnic. Și nouă mereu ne cresc alte crengi și frunze, însă nu stăm să plângem după fiecare frunză îngălbenită de timp pe care ne-o fură toamna, ci ne bucurăm de ce avem.
9. Rădăcinile puternice te ajută de fiecare dată. Nu uita de unde ai plecat și ce lecții ai învățat pe parcursul creșterii tale.
10. Câteodată viața poate să-ți pară grea sau tristă. Nu renunța atunci! Oricât de mare ți-ar părea furtuna de afară, rădăcinile rămân puternice și curând vei vedea cum iese soarele.
11. Fii recunoscător în fiecare zi, sărbătorește viața! Deși rămânem fără frunze toamna, în fiecare primăvară înflorim.
12. Renunță la frică! Dacă s-ar teme copacii, ar rămâne cu frunze vechi și putrezite, însă ei au curajul să le dea drumul și să accepte altele noi.
13. După o iarnă grea și apăsătoare, vine primăvara. Întotdeauna. Așa că nu-ți mai fă atâtea griji.
14. Realitatea ta nu e singura existență, așa că ascultă și adevărul celorlalți. Un copac nu spune „Toate frunzele trebuie să fie verzi.” Dacă ar face asta, ar ignora toate celelalte soiuri minunate, cu frunze roșii, portocalii și atâtea alte diferențe importante și superbe.
15. Universul înseamnă abundență. Un copac niciodată nu se întreabă dacă va mai veni căldura, dacă va reuși să supraviețuiască frigului și cum îi vor crește înapoi frunzele. El știe că lucrurile astea vor veni natural.
16. Observă cum fiecare frunză, are altă nuanță de verde. Aplică asta în viața ta și se va schimba radical.
17. Ai încredere! Dacă natura poate fi atât de perfectă și abundentă, cum îți și trece prin cap că tu ai putea fi altfel?
18. Fii responsabil ! Dacă am da vina pe verile toride și gerul iernii ce am rezolva? Ne concentrăm doar pe ceea ce putem face noi.
19. Renunță la trecut. Mi se pare absurd ca un copac să se gândească la iarna grea e acum cinci ani, în loc să se bucure de primăvara plăcută din acest an. La fel e și la oameni.
20. Oricât de întuneric ți-ar părea că e, uită-te în sus. Întotdeauna vor fi stele care să-ți lumineze drumul. Și nu, nu ești singur.
21. Nu contează câți ani ai, ci viața din anii tăi. De asemenea, experiența nu constă în vârsta înaintată, ci în lecțiile învățate. Poți înflori indiferent de cifra pe care o sărbătorești an de an.
22. Încetează să te întrebi dacă există viață dincolo de moarte. E mai important câtă viață există înaintea morții. Noi copacii facem tot ce stă în putință pentru a trăi și oferi valoare cât timp suntem aici.
23. Ascultă muzică. Și copacii iubesc muzica. Iar când pare prea liniște, ne dezmierdăm frunzele cu sunetele naturii. Asta ne aduce bucurie și liniște. Deschide geamul dimineața devreme și vei înțelege ce zic.
24. Ai răbdare. Câteodată poate dura ani până să ajungi la înălțimea propusă, însă te asigur că merită.
25. Acceptă să fii corectat, uneori în urma altoirii rodim mai bine și mai calitativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu